Hoe word ik burgerhulpverlener? 

De werkgroep AED is bezig met het organiseren van de plaatsen waar de AED’s moeten hangen in het dorp. Bij het MFC hangt al een buitenkast met AED. Voor de aanschaf van deze AED’s hebben we al een aantal sponsors gevonden. Er zijn inmiddels reanimatiecursussen gegeven aan 19 dorpsgenoten. Deze cursussen worden verzorgd door Marion Nieland. 

En wat nu? Nu kunnen 19 dorpsgenoten ook reanimeren. Maar we hebben ook burgerhulpverleners nodig. Als burgerhulpverlener sta je aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand in je buurt krijgt je via je mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. De overlevingskans is het grootst als je binnen 6 minuten iemand reanimeert en een AED aansluit. De ambulance is meestal niet zo snel. Jij als buurtbewoner kunt dat wel zijn. 

Naast de 19 kersverse reanimeerders, zijn er vast meer mensen in het dorp die al kunnen reanimeren. Daarvan zijn een aantal al burgerhulpverlener. Dat is super fijn. Maar hoe meer burgerhulpverleners er zijn, hoe veiliger ons dorp is. Daarom houden we op dinsdag 24 september, om 19.30 uur, een voorlichtingsavond in het MFC. Hiervoor komt Aaltje Koster, van Groningen HartVeilig, ons vertellen wat dat burgerhulpverlener nu precies inhoudt en hoe je burgerhulpverlener kunt worden. We nodigen iedereen uit voor deze avond. Als je al kunt reanimeren en ook als je er al eens over hebt nagedacht om een reanimatiecursus te volgen, maar het toch nog steeds niet hebt gedaan. Kom dan naar deze avond en geef je dan op voor een reanimatiecursus.

Opgeven voor een reanimatiecursus en/of aanmelden voor de voorlichtingsavond op 24 september kan via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.